A Dubai Airshow üzenete: a légi közlekedési ágazat újult erővel tért vissza
A koronavírus-járvány miatti korlátozások negatív hatásai által megtépázott légi közlekedési ágazat erős visszatérését jelezte az idei Dubai Airshow, ahol a légitársaságok többmilliárd dolláros üzleteket kötöttek.
A Dubai Airshow üzenete: a légi közlekedési ágazat újult erővel tért vissza
Fókusz

A Dubai Airshow üzenete: a légi közlekedési ágazat újult erővel tért vissza

Fotó: AFP/Anadolu Agency/Waleed Zein
Eurázsia 26/11/2023 11:53

A koronavírus-járvány miatti korlátozások negatív hatásai által megtépázott légi közlekedési ágazat erős visszatérését jelezte az idei Dubai Airshow, ahol a légitársaságok többmilliárd dolláros üzleteket kötöttek. A kétévente megrendezésre kerülő kiállítás zsúfolásig telt látogatókkal, több mint 115 ezer ember vett részt az egy hétig tartó eseményen.

A 2021-es Dubai Airshow a járványból való kilábalás jeleit mutatta, az idei esemény pedig a fenntartható növekedéshez való rugalmas visszatérésről szólt – írta a The National hírportál.

A Dubai Airports vezérigazgatója, Paul Griffiths, egyértelmű visszatérésről beszélt a Dubai Airshow gálavacsoráján. A grandiózus eseményen részt vett Sheikh Ahmed bin Saeed, az Emirates légitársaság és csoport elnöke és vezérigazgatója is. – A légiközlekedési ipar szíve erősebben és optimistábban dobog, mint valaha – fogalmazott Griffiths.
AFP/Karim Sahib
A Dubai Airshow házigazda légitársasága, az Emirates, valamint testvér légitársasága, a Flydubai ütötte nyélbe a legnagyobb volumenű megállapodásokat, főként a szélestörzsű repülőgépek piacát illetően. Az Emirates 110 repülőgépet rendelt, amelyeknek értéke listázási árakon 58 milliárd dollár, míg a Flydubai 30 Boeing 787 Dreamliner gépet vásárolt 11 milliárd dollár értékben.

A 2023-as Dubai Airshow jelentős lépés az iparág növekedésének helyreállításához – mutatott rá Linus Bauer, a Bauer Aviation Advisory alapítója és ügyvezető igazgatója.

A Boeing megelőzte európai riválisát, az Airbus-t, ami a megrendeléseket illeti. Ez főként annak köszönhető, hogy a szélestörzsű gépek tekintetében szélesebb portfólióval rendelkezik, ezek pedig népszerűbbek a közel-keleti légitársaságoknál, mint az Emirates, az Etihad Airways, vagy éppen a Qatar Airways.
AFP/Karim Sahib
A kínai repülőipar is felkeltette a közel-keleti országok érdeklődését a kiállításon – jelentette a Global Times. Ez főként igaz volt a védelmi ipari hadi eszközökre, melyek magas minőséget kínálnak megfizethető áron, anélkül, hogy észszerűtlen politikai feltételek párosulnának hozzájuk – húzta alá Fu Qianshao kínai szakértő a Global Timesnak nyilatkozva. 

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások