Biheguan Zhuren: Új korszak – A világ, amit Kína diktál

Biheguan Zhuren: Új korszak – A világ, amit Kína diktál


A Háromtest-trilógia sikere nyomán manapság sok kínai sci-fi lát napvilágot, ám a Multiverzum Kiadó a műfajon belül valami egészen meglepővel állt elő: az időben visszautazva egy 1908-as regényt jelentetett meg, ami onnan nézve a jövőben, innen a múltban, egész pontosan 1999-ben játszódik. Az események középpontjában pedig az 1950-ben Ausztriától elszakadt Magyarország áll. Az álnév alatt megjelent könyv – amelynek szerzője talán maga a híres reformer-értelmiségi, Liang Qichao – Kínában feledésbe merült, idegen nyelvű fordítása egyáltalán nem jelent meg, így a fordító, Tokaji Zsolt úttörő munkát végzett.

A történet kiindulópontja, hogy Magyarország – amelynek lakossága kétharmad arányban hun leszármazottként a „sárga fajhoz” tartozik – az időközben alkotmányos monarchiává és nagyhatalommá vált Kína érdekszférájához szeretne csatlakozni, de ezt a „fehér fajt” képviselő nyugati országok meg akarják akadályozni. (A mai nyugati politikai korrektséget ne kérjük számon egy százéves kínai szövegen!) Emiatt Kína flottát indít Magyarország védelmére, ennek megállítására a Német–Francia Dualista Monarchia és szövetségesei hajóhadat küldenek, így kitör a háború. A felek egyre modernebb és pusztítóbb fegyvereket vetnek be. Hogy győz-e Kína – és vele Magyarország – azt itt nem áruljuk el, de azt igen, hogy ez a bizarr kínai ős-sci-fi egészen különleges olvasmányélménnyel szolgál.

Biheguan Zhuren: Új korszak – A világ, amit Kína diktál

Kiadó: Multiverzum Kiadó

Kiadás éve: 2024

ISBN: 9786156662064

Oldalszám: 248

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások