Csak a vaníliafagyi nem csípős
Srí Lanka-i édesapja gyakran főzött otthon, ezért kislány korában azt hitte, a vaníliafagylalton kívül minden étel csípős. Gannoruwa Réka később azízlelés talán legmagasabb szintjét, a japánt is megtapasztalhatta és magáévá tette. Manapság Budán vezet főzőiskolát, ahol japánokat tanít magyarételeket készíteni, és magyarokkal ismerteti mega japán és Srí Lanka-i konyha legfinomabb fogásait.
Csak a vaníliafagyi nem csípős
Gasztronómia

Csak a vaníliafagyi nem csípős

Fotó: Hegedűs Róbert
Császár Tamás 11/03/2025 22:00

Srí Lanka-i édesapja gyakran főzött otthon, ezért kislány korában azt hitte, a vaníliafagylalton kívül minden étel csípős. Gannoruwa Réka később azízlelés talán legmagasabb szintjét, a japánt is megtapasztalhatta és magáévá tette. Manapság Budán vezet főzőiskolát, ahol japánokat tanít magyarételeket készíteni, és magyarokkal ismerteti mega japán és Srí Lanka-i konyha legfinomabb fogásait.

Gannoruwa Réka, a Negura Cooking tulajdonosa egyiptológus és vendéglátóipari diplomával a zsebében csöppent bele a gasztronómia világába. Utóbbi képzést csupán „praktikus” okokból végezte el, szerette volna, ha van egy olyan diplomája is, amivel külföldön könnyebben tud érvényesülni. Akkor még nem is sejtette, micsoda telitalálatnak bizonyult a megérzése.

Srí Lanka-i édesapja és magyar édesanyja egyaránt főzött, ezért nem is volt szükség arra, hogy Réka is bekapcsolódjon a családi ételkészítésbe, azonban sok receptet már egészen kisgyermekként megismert. Amikor férje befejezte a Japánban folytatott egyetemi tanulmányait, Réka követte házastársát a távol-keleti országba. Az első évben a japán nyelvvel ismerkedett, majd munkát keresett. Egyiptológus diplomáját Japánban nem tudta hasznosítani, így sejthető volt, hogy nagy változás következik majd be az életében.

Ez a cikk az Eurázsia 2025. márciusi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek.

 

Továbbiak

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások