Gannoruwa Réka, a Negura Cooking tulajdonosa egyiptológus és vendéglátóipari diplomával a zsebében csöppent bele a gasztronómia világába. Utóbbi képzést csupán „praktikus” okokból végezte el, szerette volna, ha van egy olyan diplomája is, amivel külföldön könnyebben tud érvényesülni. Akkor még nem is sejtette, micsoda telitalálatnak bizonyult a megérzése.
Srí Lanka-i édesapja és magyar édesanyja egyaránt főzött, ezért nem is volt szükség arra, hogy Réka is bekapcsolódjon a családi ételkészítésbe, azonban sok receptet már egészen kisgyermekként megismert. Amikor férje befejezte a Japánban folytatott egyetemi tanulmányait, Réka követte házastársát a távol-keleti országba. Az első évben a japán nyelvvel ismerkedett, majd munkát keresett. Egyiptológus diplomáját Japánban nem tudta hasznosítani, így sejthető volt, hogy nagy változás következik majd be az életében.
Ez a cikk az Eurázsia 2025. márciusi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek.