Csizmadia Norbert: Geovízió

Csizmadia Norbert: Geovízió


Új tanulmánykötettel jelentkezett Csizmadia Norbert, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke februárban.

Geovízió két kötetben, Fenntarthatóság és az Eurázsia címmel egy geográfus szemével keresi a választ egy sor aktuális kérdésre. Miért fontos a földrajzon keresztül megérteni világunk összefüggéseit? Mit jelent a földrajzi egyensúly? Mit jelentenek a földrajzi fúziók? Hol találhatók a legjelentősebb csomópontok? Hogyan formálja az emberiség a bolygónkat? Miért hasonlítanak a globális városaink növekedései a korallok növekedéséhez? Melyek ma a leginnovatívabb országok, és miért rendeződnek egy tengelybe? Igaza volt-e Kolumbusznak? Mi a korszakunk három legfontosabb kulcsa, hogy megérthessük a geopolitikai összefüggéseket. Mit jelent egy átfogó, fenntartható eurázsiai világrend, és miért életközpontú? Hogyan gondolkodnak a Nobel-díjas tudósok és a Michelin-csillagos séfek? Hogy néznek ki a térképeink, ha ugyanarról szólnak, mégis teljesen másként ábrázoljuk őket.

Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk. A földrajz visszatér, felértékelődik és egyre fontosabbá válik. Gondoljunk csak a jelen korszakunk geopolitikai kihívásaira: pandémia, földrajzi és világgazdasági átrendeződés, energiaválság, klímaváltozás vagy fenntarthatóság kérdésköreire. A földrajz sokkal többet jelent annál, mint hogy helyeket memorizálunk a térképeinken. A földrajz a világunk megismerésének fontos eszköze. Mert ha tudunk olvasni a térképeinkben, akkor megérthetjük az egyik legszebb és legérdekesebb vizuális nyelvet.

A Geovízió egy földrajzi útikalauz kíváncsi felfedezőknek, 100 izgalmas térképen keresztül. A kétkötetes válogatott tanulmánykötet a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában jelent meg.


Csizmadia Norbert: Geovízió
Kiadó: Pallas Athéné Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2023
ISBN: 9789635731664
Oldalszám: 480

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások