Egyenesen Thaiföldről
A minőségből nem engednek – fogadta megy a Kiss házaspár, amikor első éttermüket, a Tom Yumot megnyitották. A thai–magyar pár a kvalitás kérdésében azóta sem köt kompromisszumot, alapanyagaik jelentős részét Thaiföldről szerzik be, ételeiket thai szakácsok készítik. Úgy vélik, az étteremlánccá növekedett egységeik ezért népszerűek amellett, hogy kínálatukban számos olyan étel megtalálható, amely más éttermekben nem rendelhető.
Egyenesen Thaiföldről
Gasztronómia

Egyenesen Thaiföldről

Fotó: Hegedűs Róbert
Császár Tamás 08/09/2025 22:00

A minőségből nem engednek – fogadta megy a Kiss házaspár, amikor első éttermüket, a Tom Yumot megnyitották. A thai–magyar pár a kvalitás kérdésében azóta sem köt kompromisszumot, alapanyagaik jelentős részét Thaiföldről szerzik be, ételeiket thai szakácsok készítik. Úgy vélik, az étteremlánccá növekedett egységeik ezért népszerűek amellett, hogy kínálatukban számos olyan étel megtalálható, amely más éttermekben nem rendelhető.

Az első Tom Yum-étterem 2012 januárjában nyílt az Andrássy úton, amelyet Kiss Attila és thai felesége, Kiss Chichaya hozott létre. A földszinti hat asztal mellett ugyanennyi asztallal várták a vendégeket a galérián is. Emellett az emeleti nagyteremben akár ötven főt is le tudtak ültetni egyszerre. A rengeteg foglalás és gyakori telt ház miatt a házaspár úgy döntött, hogy újabb egységet nyitnak: a következő Tom Yum 2015-ben robbant be a budapesti gasztroszcénába, amely a Soroksári út elején várta a thai konyha szerelmeseit.

Ez a cikk az Eurázsia 2025. szeptemberi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

Továbbiak

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások