Georgia a ma kezdődő Borfesztivál díszvendége
A ma kezdődő Budapest Borfesztivál idei díszvendége a borászat bölcsőjeként is emlegetett, 8000 éves borkultúrával rendelkező Georgia, a borostyánszínű, héjon erjesztett, magas tannintartalmú natúr fehérborok hazája, írják a szervezők.
Georgia a ma kezdődő Borfesztivál díszvendége
Gasztronómia

Georgia a ma kezdődő Borfesztivál díszvendége

Fotó: iStock
Eurázsia 12/09/2024 10:32

A ma kezdődő Budapest Borfesztivál idei díszvendége a borászat bölcsőjeként is emlegetett, 8000 éves borkultúrával rendelkező Georgia, a borostyánszínű, héjon erjesztett, magas tannintartalmú natúr fehérborok hazája, írják a szervezők.

 A Budavári Palota ad otthont a csütörtöktől vasárnapi tartó Budapest Borfesztiválnak, amelynek honlapján részletesen ismertetik, milyen programokkal mutatják be a fesztivál idei díszvendégét, Georgiát. 

Georgia borkultúrája iránt érdeklődők minden nap különböző tematikájú mesterkurzus keretében ismerkedhetnek meg ősi borászati technológiáival, karakteres boraival a borrégió hazai szakértője, Petzold Attila előadásában - derül ki a honlapról. Az 1 órás mesterkurzusok csütörtöktől szombatig 18:45-től, vasárnap 16:45-től kezdődnek a Halászó gyerekek teraszán (1-es stand).

Az előadáson bemutatott borok minden délután kóstolhatók a Borfesztivál Díszvendégének standjánál (1-es stand) 16 és 22 óra között.

A Borfesztivál minden napján különböző zenei és táncfellépők előadása gondoskodik arról, hogy valóban átélhessük e gazdag kultúrával rendelkező ország varázslatos történelmét:
Forrás: aborfesztival.hu
A programból az is kiderül, hogy a Hachapuri Étterem jóvoltából a látogatóknak lesz lehetősége megismerni a georgiai konyha olyan autentikus fogásait, mint a hinkali, a hachapuri, az imeruli, a mtsvadi, a phali és a badrijani.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások