Globálisan terjeszkedik Kína digitális fizetési rendszere
Kína digitális fizetési ágazata tavaly bővült, hogy több globális ügyfelet tudjon elérni és a hazai reálgazdaságot támogassa.
Globálisan terjeszkedik Kína digitális fizetési rendszere
Selyemutak

Globálisan terjeszkedik Kína digitális fizetési rendszere

Borítókép: iStock
Eurázsia 16/07/2023 13:00

Kína digitális fizetési ágazata tavaly bővült, hogy több globális ügyfelet tudjon elérni és a hazai reálgazdaságot támogassa – derül ki a China UnionPay, az ország legnagyobb bankkártyás fizetési szolgáltatójának jelentéséből, számolt be a héten a Xinhua.

A China Unionpay által nyújtott online fizetési szolgáltatások 2022-ben több mint 22 millió ügyfélre terjedtek ki több mint 200 országban és régióban – áll a kínai bankkártya-iparág fejlődéséről szóló éves jelentésben a hírügynökség szerint.

Kína-szerte több mint 41 millió ember kapott fogyasztási utalványt a China Unionpay fizetési alkalmazásán keresztül tavaly, ami közel 50 milliárd jüan (mintegy 6,9 milliárd dollár) értékű tranzakciókat hozott.

iStock
A vállalat offline fizetési hálózata 38 millió vállalati ügyfelet ért el világszerte 181 országban és régióban, mivel a kínai fizetési vállalatok igyekeztek erősíteni globális jelenlétüket olyan eszközökkel, mint a határokon átnyúló fizetési termékek és szolgáltatások létrehozása – derült ki a jelentésből.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások