Három év után újranyitja határait Észak-Korea 
A kínai állami média forrásai szerint Észak-Korea hétfőtől újranyitotta határait a külföldiek előtt.
Három év után újranyitja határait Észak-Korea 
Selyemutak

Három év után újranyitja határait Észak-Korea 

Fotó: AFP/KCNA
Eurázsia 28/09/2023 07:00

A kínai állami média forrásai szerint Észak-Korea hétfőtől újranyitotta határait a külföldiek előtt, véget vetve ezzel a koronavírus-járvány miatt három évvel ezelőtt bevezetett teljes határzárnak.

Észak-Korea újranyitotta határait a külföldiek előtt – számolt be az Al Arabiya hírportál a kínai állami médiára hivatkozva. Mint írják, Phenjan még 2020-ban zárta le hermetikusan határait a koronavírus-járványra adott válaszként. Ennek értelmében még az észak-koreai állampolgárok sem léphettek be az országba. 

A portál szerint azonban az elmúlt hetekben több jel is utalt arra, hogy a határzárat feloldhatták: ilyen volt többek közt Kim Jong Un oroszországi látogatása, valamint az, hogy Észak-Korea sportolókat küldött a Kínában megrendezett ázsiai játékokra.
AFP/Kim Won Jin

Egy tudósítójuk információira hivatkozva a kínai CCTV hétfőn közölte, hogy Észak-Korea bejelentette: megnyitja határait a külföldiek előtt. Rájuk érkezésükkor két napos karantén vár – írja a hírportál. 

Az észak-koreai állami média nem közölt híreket a határ újranyitásáról.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások