Hi-tech lökést adnának az Övezet és Út kezdeményezésnek 
He Lifeng kínai miniszterelnök-helyettes nagyobb beruházásokat sürget a mesterséges intelligencia, az elektronikus kereskedelem és a megújuló energia területén.
Hi-tech lökést adnának az Övezet és Út kezdeményezésnek 
Selyemutak

Hi-tech lökést adnának az Övezet és Út kezdeményezésnek 

Fotó: AFP/NurPhoto
Eurázsia 19/10/2023 08:44

Kína a hi-tech és a megújuló energia területeit helyezi előtérbe az Övezet és Út kezdeményezés során, melyek kulcsfontosságúak a hazai hosszú távú növekedéshez és a globális ellátási láncban elfoglalt pozíciójának megszilárdításához.

He Lifeng kínai miniszterelnök-helyettes a pekingi Övezet és Út Fórumon több száz vállalat képviselője előtt beszélt a tíz évvel ezelőtt indított, nagyszabású infrastrukturális beruházásokat magába foglaló kezdeményezés jövőjéről – számolt be a South China Morning Post.

He elmondta, hogy a digitális gazdaság, az okos gyártás és a zöld energia felfelé ívelő növekedése a világ gazdaságának jövőjét képviseli. – Az Övezet és Út kezdeményezés ezeken a területeken számos lehetőséget rejt magában – húzta alá. Hozzátette: bátorítják a külföldi országok vállalatait, hogy fókuszáljanak a mesterséges intelligánciára, elektronikus kereskedelemre és a megújuló energiákra, cseréljenek ötletek és hangolják össze projektjeiket. – Az Övezet és Út a következő évtizedben okosabb, zöldebb és egészségesebb lehet az emberek számára – mutatott rá.

CEO Conference,marking 10th anniversary of joint construction of #BRI & serving as opening event of #BRF, holds great importance in promoting global devlpmnt & prosperity ,#Chinese V. Premier He Lifeng.Over 1,000 businessmen from different countries participated in this event pic.twitter.com/R6ZRYwI8HH

— Global Diplomacy Lense (@DiplomacyLense) October 17, 2023
">

Zhang Yuzhuo, a Kínai Állami Vagyonfelügyeleti- és Adminisztrációs Bizottság igazgatója hangsúlyozta a szükségét annak, hogy az Övezet és Út kezdeményezés ellátási láncait újra kell alakítani a jobb együttműködés érdekében.

Robin Xu, a UBS Securities Ázsiai Ipari és Infrastruktúra Kutatásának vezetője hangsúlyozta: néhány olyan ágazatban, amelyeket He kiemelt, a kínai gyártók és exportőrök már előnyt szereztek.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások