John Baylis–Patricia Owens–Steve Smith: Világpolitika és globalizáció

John Baylis–Patricia Owens–Steve Smith: Világpolitika és globalizáció


John Baylis, a Swansea-i Egyetem professzor emeritusának, Patricia Owens, a Sussexi Egyetem professzorának, illetve Steve Smith, az Exeteri Egyetem professzorának Világpolitika és globalizáció című kötete az egyetemi politikatudományi és nemzetközi kapcsolatok (IR-) kurzusok világszerte egyik legszélesebb körben oktatott és legsikeresebb bevezető tankönyve.

A kötet öt nagyobb részre tagolódik (Nemzetközi kapcsolatok egy globális korban; Történelmi háttér; A világpolitika elméletei; Struktúrák és folyamatok; Nemzetközi kérdések), amelyek 32 rövid, szakértők által jegyzett alfejezetből állnak. Az elméleti és a történelmi kontextualizáció mellett a könyv a tárgyalt témakörök legújabb fejleményeire és gyakorlati példáira is reflektál, többek között a formálódó új globális rendre.

A kötet pedagógiai célú jellemzői – például könnyen érthető, de tudományos igényű megfogalmazás, multidiszciplináris megközelítés, kulcspontokat tartalmazó listák, esettanulmányok és felvetések, vitafunkció és fejezet végi kérdések, megértést segítő vizualizáció, ajánlott irodalomjegyzékek közlése – segítik az olvasókat a legfontosabb IR-viták értékelésében, valamint az elmélet és az IR-koncepciók valós eseményekre történő alkalmazásában. A Világpolitika és globalizáció ekképpen kiválóan alkalmas, hogy az online hozzáférés mellett is praktikus, gondolatébresztő alapműként szolgáljon a nemzetközi rendszer és a globalizáció témakörében tanulmányokat folytatók és a hétköznapok híreiben pontosabban tájékozódni szándékozók számára egyaránt.

Szakáli Máté - A szerző az Eurázsia Központ kutatója.

John Baylis–Patricia Owens–Steve Smith: Világpolitika és globalizáció
Kiadó: Antall József Tudásközpont
Kiadás éve: 2021
ISBN: 9786155559761
Oldalszám: 900

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások