Khan, az újlipótvárosiak agorája
A XIII kerület szívében élők egyik közkedvelt találkozópontja a vietnámi Khan étterem. Hogyan lett egy ázsiai vendéglátóhely a helyiek törzshelye? Miért adnak itt randevút egymásnak szerelmesek, barátok, családok, üzleti partnerek? Miben más a Khan, mint a többi vietnámi étterem? Elmentünk az Ipoly utcába, hogy mindezt megtudjuk, Wang Song Tao, az egyik tulajdonos vezetett bennünket körbe a hangulatos étteremben.
Khan, az újlipótvárosiak agorája
Gasztronómia

Khan, az újlipótvárosiak agorája

Fotó: Hegedűs Róbert
Császár Tamás 28/04/2025 22:00

A XIII kerület szívében élők egyik közkedvelt találkozópontja a vietnámi Khan étterem. Hogyan lett egy ázsiai vendéglátóhely a helyiek törzshelye? Miért adnak itt randevút egymásnak szerelmesek, barátok, családok, üzleti partnerek? Miben más a Khan, mint a többi vietnámi étterem? Elmentünk az Ipoly utcába, hogy mindezt megtudjuk, Wang Song Tao, az egyik tulajdonos vezetett bennünket körbe a hangulatos étteremben.

Wang Song Tao nem vietnámi, hanem kínai származású, mégis egy vietnámi éttermet visz, aminek különleges oka van. Tao 26 éve él Magyarországon, Budapesten nőtt fel, itt járt gimnáziumba és a Budapesti Corvinus Egyetemre. Húsz éves volt, amikor megismerkedett Nguyen Thuy Phuonggal és Luu Anh Tuannal, a két vietnámi fiatal vállalkozóval. A barátság olyannyira elmélyült közöttük, hogy amikor arról álmodoztak, milyen jó lenne egy éttermet nyitni, Taót is bevonták a közös gondolkodásba, így az első vendéglátóhelyüket, a Sáót együtt alapították.

A szerző történész, újságíró.

Ez a cikk az Eurázsia 2025. májusi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

Továbbiak

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások