Kína gazdasága 5,5 százalékkal nőtt
Kína GDP-je az első félévben 5,5 százalékkal, 59,3 billió jüanra (8,3 billió dollár) nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami folyamatos gazdasági fellendülést jelent.
Kína gazdasága 5,5 százalékkal nőtt
Selyemutak

Kína gazdasága 5,5 százalékkal nőtt

Borítókép: iStock
Eurázsia 31/07/2023 08:00

Kína GDP-je az első félévben 5,5 százalékkal, 59,3 billió jüanra (8,3 billió dollár) nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami folyamatos gazdasági fellendülést jelent – jelentette a China Daily.

A második negyedévben a gazdaság 6,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, szemben az első negyedévi 4,5 százalékkal. Negyedéves alapon a kínai GDP 0,8 százalékkal nőtt az év második negyedévében. A Nemzeti Statisztikai Hivatal által közzétett adatok szerint Kína hozzáadott értékű ipari termelése, amely a feldolgozóipari, bányászati és közüzemi ágazatok tevékenységét méri, júniusban 4,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a májusi 3,5 százalékos emelkedés után – írta a lap.

Az első félévben a hozzáadott értékű ipari termelés 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, az első negyedévben pedig 3 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

A kiskereskedelmi forgalom, a fogyasztói költekezés egyik legfontosabb mérőszáma júniusban 3,1 százalékkal nőtt éves szinten, a májusi 12,7 százalékos növekedés után.

Az első félévben a kiskereskedelmi forgalom 8,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, az első negyedévben pedig 5,8 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások