Kínai győzelem a Matematikai Olimpián
A kínai diákok hat aranyérmet nyertek a múlt héten véget ért 64. Nemzetközi Matematikai Olimpián (IMO) Chibában (Japán).
Kínai győzelem a Matematikai Olimpián
Kultúra

Kínai győzelem a Matematikai Olimpián

Fotó: AFP/Xinhua/Zhang Xiaoyu
Eurázsia 18/07/2023 09:00

A kínai diákok hat aranyérmet nyertek a múlt héten véget ért 64. Nemzetközi Matematikai Olimpián (IMO) Chibában (Japán), és 240 ponttal már ötödik éve egymás után csapatban aranyérmet szereztek – jelentette a Xinhua.

Az IMO szabályai szerint egy országból vagy régióból legfeljebb hat diák vehet részt az évente megrendezett versenyen, és a versenyzőknek két egymást követő napon belül hat feladatot kell megoldaniuk, amelyek mindegyike 7 pontot ér, így 42 pont a maximálisan elérhető pontszám – tette hozzá a hírügynökség.

A kínai csapat két versenyzője, Wang Chunji és Shi Haojia teljes pontszámmal aranyérmet szerzett, és négy másik középiskolás is aranyéremmel távozott, ezzel biztosítva a kínai csapat első helyét.

Qu Zhenhua, a kínai delegáció helyettes vezetője a Xinhuának elmondta, hogy a hat diák stabilan teljesített a versenyen, ami felülmúlta a várakozásaikat.

Az IMO egy évente megrendezésre kerülő világméretű matematikaverseny, amely az iskola előtti diákoknak szól. Az idei japán versenyen több mint 100 országból és régióból több mint 600 diák vett részt.

Forrás

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások