Kínaiak a garázsban
A BYD által Szegedre tervezett autógyár beleillik a kormány terveibe, amelyek Magyarországot az elektromos autóipar egyik legfontosabb bázisává teszik.
Kínaiak a garázsban
Selyemutak

Kínaiak a garázsban

Fotó: AFP/Xinhua/Wang Feng
Kovács Dániel 26/02/2024 22:00

Kis akkumulátorgyártó cégként indult, mára a világ egyik legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát. A kínai BYD tavaly már a Teslát is lekörözte elektromosautó-eladásokban, és most Szegeden készül megnyitni első európai autógyártó üzemét.

Az óesztendő végének alighanem legnagyobb horderejű gazdasági híre az volt, hogy a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a kínai BYD Szegeden építi fel első európai autógyárát. Az elektromos és plug-in hibridek eladásában is világelsőnek számító cég ezzel a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb, sajtóhírek szerint többmilliárd eurós beruházását hajtja végre, egyúttal megtöri a német gyártók magyarországi egyeduralmát. (…)


A szerző gazdasági újságíró.

Ez a cikk az Eurázsia 2024. márciusi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások