Li Mengyi: Ázsiai kaják

Li Mengyi: Ázsiai kaják


Li Mengyi az RTL klub Konyhafőnök című műsorában tűnt fel először, elragadó személyiségének köszönhetően pedig egycsapásra széles körben népszerűvé vált a konyhakultúra rajongói körében. A tv-s vetélkedőn végül második helyezést ért el, a Street Kitchen csatornáján azonban hamar Magyarország első számú ázsiai konyhára specializálódott gasztrobloggerévé vált.

A fiatal kínai üzletasszony most a könyvpiac meghódítására készül. A Street Kitchen Kiadó jóvoltából nemrég megjelent Li Mengyi első szakácskönyve, amely a boltokba kerülése után nem sokkal a Libri eladási sikerlistájának csúcsát is megjárta.

Az Ázsiai Kaják azonban nem egy hagyományos értelemben vett szakácskönyv. Sokkal inkább kulturális kalauz, amelyen keresztül ízlelési közelségbe kerülünk Ázsia varázslatos világához. A szerző Kína mellett Japán, Fülöp-szigetek, Indonézia, Szingapúr, Malajzia, Thaiföld, Dél-Korea, Vietnám, Laosz és Kambodzsa legkedveltebb ételeit vonultatja fel. A közérthető magyarázatok, a hozzávalók beszerzésére, helyes használatára vonatkozó tanácsok segítik az ételek egyszerű elkészítését.

A kiadványt Fördős Péter gyönyörű képei gazdagítják, amelyek nem csak az ételeket, hanem Li Mengyi ázsiai utazásait, többek között a Fördős Zével forgatott Felzabáltuk Kínát sorozat mozzanatait ábrázolják. A könyv lapozgatása közben szinte érezzük a sercegő wokból felszálló illatokat, amint egy kellemes nyári délutánon Kína, Thaiföld vagy Vietnám utcáin várjuk, hogy elmerüljünk a kulináris bűnbeesésben.

Li Mengyi: Ázsiai kaják

Kiadó: Street Kitchen Kiadó
Kiadás éve: 2023
ISBN: 9786158161145
Oldalszám: 256

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások