Miért hazánk a kínai technológiai innováció európai csomópontja?
Miért hazánk a kínai technológiai innováció európai csomópontja?
Vélemény

Miért hazánk a kínai technológiai innováció európai csomópontja?

Fotó: iStock
Csizmadia Norbert 04/06/2024 22:00

Idén ünnepeljük Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját. Magyarország első európai országként csatlakozott az Övezet és Út kezdeményezéshez (BRI), és hirdette meg a keleti nyitás politikáját. A két ország közötti Átfogó Stratégiai Partnerség 2017-ben tovább mélyítette az együttműködés kereteit, és új utakat nyitott az együttműködnek olyan területeken, mint az infrastruktúra-fejlesztés, az energia, a pénzügy és a technológia. (...)


A szerző geográfus, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány, valamint a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ez a cikk az Eurázsia 2024. júniusi számában jelent meg, honlapunkon teljes változatában csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások