Négyszeresére nőhet az elektromos járművek eladásának száma idén Malajziában 
A Fitch Solutions vállalathoz tartozó BMI elemzőcég előrejelzése szerint négyszeresére nőhet a Malajziában eladott elektromos járművek száma 2023-ban.
Négyszeresére nőhet az elektromos járművek eladásának száma idén Malajziában 
Selyemutak

Négyszeresére nőhet az elektromos járművek eladásának száma idén Malajziában

Fotó: AFP/Xinhua/Chong Voon Chung
Eurázsia 08/09/2023 07:00

A Fitch Solutions vállalathoz tartozó BMI elemzőcég előrejelzése szerint négyszeresére nőhet a Malajziában eladott elektromos járművek száma 2023-ban – jelentette a Free Malaysia Today hírportál.

A kutatócég szerint a Volvo és a Mercedes-Benz kiemelkedő helyet fognak elfoglalni az országban való értékesítés tekintetében, helyi gyáraik növelik az autók utáni keresletet Malajziában – folytatta a Free Malaysia Today. Mint arra a BMI tanulmánya rámutat, a Mercedes-Benz a tervek szerint 2030-ra 30 százalékra növelné az elektromos autók számát a Malajziában eladott összes gépjármű viszonylatában.

A délkelet-ázsiai állam jó teljesítményéhez nagyban hozzájárul, hogy az elmúlt években rengeteg külföldi autóipari óriási fektetett be az országban, húztak fel különböző létesítményeket itt. Nemrégiben a Tesla jelentette be, hogy regionális központját és szervízét is Malajziába költözteti, de a Neta, vagy a kínai Hozon New Energy Auto is belépett a piacra. 

A BMI jelentése szerint a kormány a vállalatok számára megfelelő környezet előmozdítása érdekében meghosszabbította az elektromos járművek helyben összeszerelt alkatrészeire vonatkozó importvámmentességet 2027-ig, valamint a teljes jövedéki és forgalmi adó mentességet a már kész autók esetében. Mivel az elektromos járművek ára ezáltal jócskán csökken, így sok esetben fel tudják venni a versenyt, vagy akár kedvezőbb áron is beszerezhetők, mint a belső égésű motorokkal rendelkező autók. Mint azt a Free Malaysia Today is kiemeli, az elektromos járművek után 2025 december 31-ig nem kell útdíjat fizetni az országban.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások