Orient Projekt portrék: Hudec (Hugyecz) László
Orient Projekt portrék: Hudec (Hugyecz) László
Kultúra

Orient Projekt portrék: Hudec (Hugyecz) László

Fotó: Hudec Kulturális Alapítvány
08/05/2024 22:00

Hudec (Hugyecz) Lászlót a két világháború közötti Sanghaj egyik legjelesebb építészeként tartják számon Kínában. A Sanghaj építészetét bemutató kiadványokban kiemelkedő helyen szerepelnek legjelentősebb épületei (például a Park Hotel, a Grand Theatre). Népszerűségét mutatja, hogy 2016-ban a város 100 legfontosabb személyisége közé is megválasztották. Építészeti hagyatéka mind mennyiségében – közel 60 épülete közül 33 a város jegyzett kulturális öröksége – mind sokszínűségében – hiszen tervezett kórházat, templomot, szállodát, bankot, színházat, stb – egyedülállóan gazdag. (...)

Ez a cikk az Eurázsia 2024. májusi számában jelent meg, honlapunkon teljes változatában csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások