Pénzváltó Nikolett: Törökország orosz rulettje - Versengés és együttműködés Európa peremén

Pénzváltó Nikolett: Törökország orosz rulettje - Versengés és együttműködés Európa peremén


Ebben az izgalmas és mélyreható könyvben Pénzváltó Nikolett feltárja azt a rendkívül összetett és ellentmondásokkal teli viszonyt, amely Törökország és Oroszország között bontakozott ki az utóbbi években. Az olvasók a könyv nyomon követhetik a két fél párhuzamos és gyakran ellentétes külpolitikáját, amely során mindkét ország különböző konfliktusokban, mint például a szíriai, líbiai és a hegyi-karabahi háborúban is érintett. Az egyik legfontosabb kérdés, ami felmerül, hogy miként működhet együtt több különböző kérdésben két olyan ország, amelyek látszólag ellentétes érdekekkel és politikával bírnak? A szerző kitér arra is, hogy az átalakuló világrendben Törökország és Oroszország új szereplőkké válnak a nemzetközi porondon, és segít az olvasóknak megérteni, hogy az említett országok miként járulnak hozzá a globális biztonság alakulásához.

Az ellentmondásos és összetett török-orosz viszony mellett a könyv bepillantást nyújt az orosz birodalmi-nagyhatalmi gondolkodásmód mélyebb rétegeibe, ami elvezetett a 2022 februárja óta zajló orosz-ukrán háború kirobbanásához is. Pénzváltó Nikolett elemzi az orosz külpolitika hátterét és azokat a mozgatórugókat, amelyek Oroszország cselekedeteit vezérlik a régióban. Ezen túlmenően az olvasók Törökország bel- és külpolitikai kihívásait és dilemmáit is megismerhetik. Pénzváltó Nikolett könyve hozzájárul ahhoz, hogy a kialakult eseményeket ne a Nyugat szemüvegén keresztül szemléljük, ami által közelebb kerülhetünk Törökország és Oroszország valódi motivációinak megértéséhez.


Tárik Meszár - a szerző az Eurázsia Központ kutatója.

Pénzváltó Nikolett: Törökország orosz rulettje - Versengés és együttműködés Európa peremén

Kiadó: MCC Press Kft.

Kiadás éve: 2022

ISBN: 978-615-6351-41-8

Oldalszám: 304

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások