Prinz Gyula felfedező utazásai Belső-Ázsiában
Aki a Mont Blanc magasságában lovagolt.
Prinz Gyula felfedező utazásai Belső-Ázsiában
Kultúra

Prinz Gyula felfedező utazásai Belső-Ázsiában

Fotó: Prinz Gyula, a Magyar Foxterrier és Tacskó Klub titkára. In: Vadászat és Állatvilág, 1903 (3. évfolyam 5. szám) 79. old
Dövényi Zoltán 03/04/2024 22:00
Széleskörű kutatási témái miatt az „utolsó magyar geopolihisztornak” is nevezett Prinz Gyula nagyon fiatalon kapott lehetőséget egy ázsiai expedícióban való részvételre. Alig múlt huszonnégy éves, amikor csatlakozhatott Almásy György Belső-Ázsiába induló csapatához. Ezt a lehetőséget mestere, Lóczy Lajos ajánlására kapta meg. Az akkor már nemzetközi hírű professzor egyúttal az elvégzendő kutatási feladatokat is kijelölte tanítványa számára. (...)


A szerző professor emeritus, Pécsi Tudományegyetem.

Ez a cikk az Eurázsia 2024. áprilisi számában jelent meg, honlapunkon teljes változatában csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások