Már kapható az Eurázsia legújabb száma!
A közelgő európai parlamenti választásokra, valamint a magyar uniós soros elnökségre készülve az Európai Unió és Ázsia kapcsolataira összpontosít az Eurázsia legfrissebb száma, a címlapon Bóka János uniós ügyekért felelős miniszterrel.
Már kapható az Eurázsia legújabb száma!
Tükör

Már kapható az Eurázsia legújabb száma!


Eurázsia 08/05/2024 22:00

A közelgő európai parlamenti választásokra, valamint a magyar uniós soros elnökségre készülve az Európai Unió és Ázsia kapcsolataira összpontosít az Eurázsia legfrissebb száma, a címlapon Bóka János uniós ügyekért felelős miniszterrel. A magazinban olvasható interjú Németh Zsolttal, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével, geopolitikai és gazdasági kérdéseket pedig olyan neves kutatóintézetek szakértői vizsgálják, mint a Danube Institute, a Makronóm Intézet, vagy a XXI. Század Intézet.

Fotó: Hegedüs Róbert
Határozott célokkal készül a magyar kormány hazánk közelgő uniós soros elnökségére. Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter lapunknak elmondta, a központi prioritás Európa  versenyképességének helyreállítása. A tárcavezető arról is beszélt az Eurázsiának, milyen viszonyra kell törekedni Kínával és más ázsiai országokkal.
Fotó: Hegedüs Róbert

Nagy jövő előtt álló barátság

A kirgiz-magyar kapcsolatok dinamikusan fejlődnek
a barátság, a kölcsönös tisztelet és támogatás alapján, és népünk közös javát célozzák - hangsúlyozza az Eurázsia olvasóinak ír köszöntőjében Kirgizisztán magyarországi nagykövete, Talantbek Kuscsubekov.

Ízelítő további írásainkból

Csődöt mondott a szankciópolitika: Ma már egyértelműen kijelenthető: a szankciók nem vitték csődbe Oroszországot, és jelentősebb károkat sem okoztak a gazdaságának. Sőt, úgy tűnik, az európai gazdaságok jobban megszenvedhették a saját maguk által bevezetett intézkedéseket - állapítja meg Kosztur András, a XXI. Század Intézet vezető kutatója.

Verseny és együttműködés: A jelenlegi komplex geopolitikai rendszerben együttműködés nélkül szinte elképzelhetetlen a fejlődés, főképp, ha figyelembe vesszük a 21. század legfőbb hajtóerőit, a zöld átállást és a fenntarthatósági célokat is nagyban szolgáló digitalizációt - írja Horváth Marcell, a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója.

Magyarországnak vonzó befektetési célpontnak kell a világgazdaság kulcsszereplői számára – hangsúlyozta az Eurázsiának Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A fideszes politikust Európa versenyképességéről és az amerikai elnökválasztásról is kérdeztük.

Jó motorba rossz üzemanyagot: Ahogyan az Európai Unió egészét, úgy a német kormányt is megosztja,
hogyan viszonyuljon a gazdaságilag egyre erősödő Kínához - Kecskés Bálint, a Makronóm Intézet elemzőjének írása. 

Hogyan látja Kína és az Európai Unió a jövőt? - teszi fel a kérdést Eric Hendriks, a Danube Institute vendégkutatója.

Kiszabadítani Európát a saját csapdájából - László András külpolitikai szakértő, a Fidesz EP-képviselőjelöltjének írása.

Medúzasaláta, tengeri uborka, pekingi kacsa - bemutatjuk Budapest egyik legendás kínai éttermét, a Taiwant.

Kattintson a teljes tartalomjegyzékért!

A magazin legújabb száma elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások