Philip C. Zerrillo, Havovi Joshi, Pannapachr Itthiopassagul: Startupok Thaiföldön

Philip C. Zerrillo, Havovi Joshi, Pannapachr Itthiopassagul: Startupok Thaiföldön


A thai vállalkozói szellem inspiráló történeteit gyűjtötték össze könyvükben a szerzők, Philip C. Zerrillo, a Singapore Management University (SMU) marketingprofesszora, Havovi Joshi, az SMU Menedzsment Gyakorlat Központjának igazgatója és Pannapachr Itthiopassagul, a Thammasat Business School marketing tanszékének adjunktusa, felhasználva a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) országaiban szerzett jelentős üzleti tapasztalataikat.

A tizenkét fejezet tizenegy vállalkozást mutat be, amelyek mindegyike a maga egyedi módján vált kiemelkedő szereplővé az adott iparágban, például az ékszer-, az egészségügyi, az élelmiszer- és az IT-ipart. Több fejezet foglalkozik a cégek – köztük a családi, valamint nők által alapított vállalkozások és startupok – által bejárt úttal a kezdetektől az első sikereken át és a jövőbeli kihívásokig. Más nemzetek üzleti szféráival szemben a bemutatott thai vállalkozók egyik közös vonása az úgynevezett „jai dee”, azaz jószívű, pozitív megközelítés.

A könyvet olyan vállalkozóknak és marketingszakembereknek ajánljuk, akik Thaiföldön vagy más délkelet-ázsiai országban folytatnak üzleti tevékenységet, esetleg ez ezirányú terveikhez szeretnének inspirálódni. Mivel az esettanulmányok többsége gyakorlatias, inspiráló, és valós példákkal szolgál a startupok előtt álló kihívásokról, a könyv az üzleti és marketingkurzusokon is használható kiegészítésként, emellett pedig az üzleti háttérrel nem rendelkező olvasók számára is emészthető.


Szakáli Máté - a szerző az Eurázsia Központ kutatója.

Philip C. Zerrillo, Havovi Joshi, Pannapachr Itthiopassagul: Startupok Thaiföldön

Kiadó: Pallas Athéné Könyvkiadó

Kiadás éve: 2021

ISBN: 9789635730711

Oldalszám: 142

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások