Szingapúré a legerősebb útlevél a világon
Szingapúr öt év után megelőzte Japánt a világ legerősebb útleveleinek listáján.
Szingapúré a legerősebb útlevél a világon
Selyemutak

Szingapúré a legerősebb útlevél a világon

Borítókép: iStock
Eurázsia 28/07/2023 07:00

Szingapúr öt év után megelőzte Japánt a világ legerősebb útleveleinek listáján – számolt be a South China Morning Post a Henley Passport Index éves jelentésére hivatkozva.

Mint írják, a szingapúri útlevél 192 célállomás esetében ad lehetőséget vízummentes utazásra. Az elmúlt öt évben Japán vezette a rangsort, ám most a harmadik helyre került, mivel az útlevelével vízummentesen elérhető országok száma csökkent.

Az Egyesült Államok, amely egykor közel egy évtizedig a ranglista élén állt, most két helyet visszacsúszott, és a nyolcadik helyre került. Érdekesség, hogy Magyarország megelőzi Washingtont a listán, Ausztráliával és Lengyelországgal együtt a hatodik helyen áll.

AFP/Roslan Rahman
Szingapúr az utóbbi években a vagyonos emberek kedvelt célállomásává vált. Az 5,6 millió lakosú ország tavaly mintegy 23 100 embernek adott állampolgárságot. Az illetékes hatóságoknak 2023 elején már le kellett állítaniuk az egyének vagyonára alapozott állampolgárság megszerzésének lehetőségét a túlzott érdeklődés miatt.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások