Az egykori kapucinus monostorba lépvetöbb száz évet ugorhatunk vissza az időben. Gyönyörűen felújított, az eredeti elemeket megőrző enteriőrben találkozunkaz orosz konyha két hazai nagykövetével, Molnár Attila és Nyíri Szása tulajdonosokkal. Első éttermük, az Arany Kaviár a rendszerváltás évében nyílt, Molnár Attila keresztszülei alapították, akik úgy gondolták: az 1990 előtt, a Szovjetunióban tanulóknak, dolgozónak, illetve orosz turistáknak kedvezve nyitnak orosz konyhára építő éttermet.
A szerző történész, újságíró.
Ez a cikk az Eurázsia 2024. novemberi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!