Törökország kozmetikai exportja meghaladta az egymillió dollárt
Törökország kozmetikai exportból származó bevételeinek volumene az év első kilenc hónapjában meghaladta az egymilliárd dollárt
Törökország kozmetikai exportja meghaladta az egymillió dollárt
Selyemutak

Törökország kozmetikai exportja meghaladta az egymillió dollárt

Fotó: iStock
Eurázsia 05/12/2023 08:00

Törökország kozmetikai exportból származó bevételeinek volumene az év első kilenc hónapjában meghaladta az egymilliárd dollárt.

Törökország kozmetikai exportból származó bevételeinek volumene az év első kilenc hónapjában meghaladta az egymilliárd dollárt. A Kozmetikai Gyártók Szövetsége szerint Törökország kozmetikai termékeire óriási a külföldi kereslet, ami miatt nem meglepő, hogy szeptember végével bezárólag elérték 1,076 milliárd dolláros exportmennyiséget.

Az Anadolu török hírügynökségnek adott nyilatkozatában Ahmet Bora, a Török Kozmetikai és Tisztítószer-ipari Tanács vezetője kifejtette, hogy a kozmetikai termékeket több mint 150 országba exportálják. Hozzátette, hogy a kivitel az első kilenc hónapban 19%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Bora azt jósolta, hogy a kozmetikai export 2023-ban eléri az 1,5 milliárd dollárt.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások