Törökországban idén 7500 megawatt megújuló kapacitást biztosítanak az ipar számára
A megújuló energiaforrások kulcsfontosságúak Ankara energiaimporttól való függőségének csökkentésében és a klímacélok teljesítésében.
Törökországban idén 7500 megawatt megújuló kapacitást biztosítanak az ipar számára
Selyemutak

Törökországban idén 7500 megawatt megújuló kapacitást biztosítanak az ipar számára

Fotó: AFP/Anadolu Agency/Suat Ozturk
Eurázsia 05/02/2024 19:47

Jelentős mértékben növeli az ipari felhasználásra biztosított megújuló kapacitásait Törökország. A megújuló energiaforrások kulcsfontosságúak Ankara energiaimporttól való függőségének csökkentésében és a klímacélok teljesítésében.

2024-ben mintegy 7500 megawatt megújuló kapacitást biztosítunk ipari felhasználásra – jelentette be Alparslan Bayraktar török energiaügyi és természeti erőforrások minisztere. A hatóságok az utolsó szakaszban járnak az új kapacitáselosztással kapcsolatos technikai munka befejezésében – mondta a miniszter.

„Amikor ezeket az erőforrásokat kiosztjuk cégeink számára, az az elvárásunk tőlük, hogy ezek a beruházások megvalósuljanak, és az új beépített kapacitás mielőbb üzembe kerüljön” – fejtette ki Bayraktar. Hozzátette, hogy „a vállalatok az elkövetkező időszakban ezt a kapacitást, elsősorban a nap- és szélenergiát, a saját fogyasztásukra használhatják majd fel”.

A megújuló energiaforrások kulcsfontosságúak Törökország külföldi energiahordozóktól való függőségének csökkentésében és klímacéljainak teljesítésében – tette hozzá a miniszter. A megújuló energiaforrások terén a cél évente 5000 megawatt beépített energia előállítása, ebből 3500 megawatt napenergia és 1500 megawatt szélenergia – húzta alá Bayraktar.

„Az elkövetkező 12 év során összesen 60 000 megawatt új beépített kapacitást szeretnénk elérni.”

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások