Újabb közvetlen légijárat indul Magyarország és Kína között
A China Southern Airlines kínai légitársaság járatot indít Budapest és Kuangcsou között, s így Magyarország és Kína között immár heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami hazánkat abszolút listavezetővé teszi a közép-európai térségben.
Újabb közvetlen légijárat indul Magyarország és Kína között
Selyemutak

Újabb közvetlen légijárat indul Magyarország és Kína között

Kuangcsou (Fotó: iStock)
Eurázsia 11/04/2024 08:00

A China Southern Airlines kínai légitársaság járatot indít Budapest és Kuangcsou között, s így Magyarország és Kína között immár heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami hazánkat abszolút listavezetővé teszi a közép-európai térségben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A tárcavezető a világ egyik legnagyobb légitársaságának számító China Southern Airlines bejelentéséről beszámolva tudatta, hogy a megelőző tárgyalásokat követően új járat indul Kuangcsou és Budapest között. „Az első repülőgép várhatóan június 27-én szállhat majd fel, és heti négy alkalommal lehet majd repülni Kuangcsou és Budapest között” – mondta. Majd kiemelte, hogy Kuangcsou mintegy 15 millió lakosú metropolisz, a keleti világ gyáraként aposztrofált Kuangtung tartomány fővárosa, ahol olyan vállalatóriásoknak vannak központjai és nagy gyárai, mint a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD, a világ egyik legnagyobb IT-cége, a Huawei, illetve a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy, amelyek Magyarországon is jelen vannak.

„Egy ilyen rendkívüli gazdasági fejlettséggel, 127 millió lakossal rendelkező tartománnyal jön létre most a közvetlen légi kapcsolat. Ebben a tartományban a kínai GDP 10 százaléka jön létre”

– mutatott rá. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a gazdaság jövőbeni növekedésének egyik fontos alappillére a hazánk és Kína közötti gazdasági kapcsolatok fejlődése. „Ezért a mostani bejelentés újabb erőforrást, újabb mérföldkövet jelent ebben az együttműködésben” - húzta alá.

„Sőt, van egy másik jelentősége is ezen légijárat indításának, hiszen innentől kezdve Budapest és a nagy kínai városok között heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami Közép-Európában abszolút listavezetővé tesz minket”

 – tette hozzá. A miniszter végül közölte, hogy akárcsak a beruházásokért, az ilyen légijáratokért is éles küzdelem van a régió országai, fővárosai között, így komoly siker az, hogy a China Southern Airlines választása éppen Budapestre esett.

Eddig három kínai légitársaság, az Air China, a Shanghai Airlines és a China Eastern Airlines üzemeltetett közvetlen repülőjáratokat Budapest és négy kínai nagyváros, Peking, Sanghaj, Csungking és Ningbo között.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások