Az Annapurna étterem 2024 óta várja a vendégeket a nepáli konyha különlegességeivel a főváros gasztrosétányán, a Ráday utcában. Hegedűsné Sánta Kriszta, az étterem tulajdonosa elárulja, bár régóta fontolgatta már egy étterem megnyitását, tulajdonképpen a véletlennek köszönhető, hogy a vendéglátóegység éppen nepáli lett.
„Egy utazás alkalmával megismerkedtünk néhány nepáli férfivel, akikről kiderült, hogy a vendéglátásban dolgoznak. Barátság alakult ki közöttünk, sokat meséltek a nepáli konyháról, hamar beleszerettem” – foglalja össze a tulajdonos, hogyan csöppent a gasztronómia világába. A szakemberek később követték Magyarországra, segítségükkel nyitotta meg az Annapurnát. (...)
A szerző történész és újságíró.
Ez a cikk az Eurázsia 2025. októberi számában jelent meg, teljes terjedelmében honlapunkon később válik elérhetővé.