Kacsavér pacallal, sertésbéllel
Wang Qiang 1991-ben Moszkvában nyaralt, amikor egy ismerőse fel- ajánlotta neki: van két vonatjegye Budapestre. A járat aznap este indul, ha van kedve világot látni, szívesen átadja neki az egyik tikettet. A húszéves srác gondolkodott kicsit, majd elfogadta a felajánlott jegyet, úgysem járt még Magyarországon. 
Kacsavér pacallal, sertésbéllel
Gasztronómia

Kacsavér pacallal, sertésbéllel

Fotó: Hegedüs Róbert
Velkei Tamás 04/10/2024 22:00

Wang Qiang 1991-ben Moszkvában nyaralt, amikor egy ismerőse fel- ajánlotta neki: van két vonatjegye Budapestre. A járat aznap este indul, ha van kedve világot látni, szívesen átadja neki az egyik tikettet. A húszéves srác gondolkodott kicsit, majd elfogadta a felajánlott jegyet, úgysem járt még Magyarországon. Azonnal megfogta a rendszerváltoztatás után újjáéledező város, és még inkább a magyar emberek kedvessége. Nem ment vissza Kínába. Így kezdődött máig tartó sikerszériája.

Szívből mondom: 1991-ben azt éreztem, hogy az egész világon a magyarok a legkedvesebbek. Ha az utcán útbaigazítást kértem, ha bármilyen segítségre volt szükségem, a magyarok mindig készségesek voltak velem – emlékszik vissza a több mint három évtizeddel ezelőtt történtekre az üzlet ember. A Keleti pályaudvaron egy szendvicsembertől szerzett olcsó szálláscímet, majd belevetette magát a városi forgatagba. Magával ragadta a kínaitól teljesen eltérő nyugati kultúra és építészet. A főpályaudvarnál egy ideje itt élő kínaiakkal is megismerkedett, elérhetőséget cseréltek, hogy egymás segítségére lehessenek, ha szükség lesz rá. Egy akkoriban nyitott kínai étteremben kezdett dolgozni felszolgálóként. (...)


A szerző történész, újságíró.

Ez a cikk az Eurázsia 2024. októberi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

Továbbiak

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások