Medúzasaláta, tengeri uborka, pekingi kacsa
A Taiwan étterem egy múlt század elején épült, felújított irodaépületben található az Albert Flórán úton. Az arra sétáló tekintete akár tovább is siklik a vendéglátóhelyre csalogató felirat fölött, azonban nagy kár lenne érte. Az étterem bejáratánál álló két sárkány alakja azonban sejteti: aki az ajtón belép, annak különleges élményben lesz része.
Medúzasaláta, tengeri uborka, pekingi kacsa
Gasztronómia

Medúzasaláta, tengeri uborka, pekingi kacsa

Fotó: Hegedüs Róbert
Velkei Tamás 08/05/2024 22:00

A Taiwan étterem egy múlt század elején épült, felújított irodaépületben található az Albert Flórán úton. Az arra sétáló tekintete akár tovább is siklik a vendéglátóhelyre csalogató felirat fölött, azonban nagy kár lenne érte. Az étterem bejáratánál álló két sárkány alakja azonban sejteti: aki az ajtón belép, annak különleges élményben lesz része.

Az étterem tulajdonosa, Ying Tian Hua Belgiumban született, édesapja éttermet üzemeltetett, így lényegében a gasztronómiában nőtt fel. Fiatalként járta Európát, emlékszik vissza, így jutott el a rendszerváltoztatás lázában égő Magyarországra. A tulajdonos úgy érzi, szerencsés csillagzat alatt született, mert amit kitalál, azt megvalósítja, és legtöbbször sikeressé is lesz. Ying Tian Hua értett a gasztronómiához, így kézenfekvő volt számára, hogy ha itt marad az országban, létrehoz egy kínai éttermet. Végül nem is egyet nyitott, hanem kettőt: az angyalföldi Hong Kong éttermet 1990-ben, míg a ferencvárosi Taiwant 1991-ben. (...)


A szerző történész, újságíró.

Ez a cikk az Eurázsia 2024. májusi számában jelent meg, honlapunkon teljes változatában csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások