Az étterem tulajdonosa, Ying Tian Hua Belgiumban született, édesapja éttermet üzemeltetett, így lényegében a gasztronómiában nőtt fel. Fiatalként járta Európát, emlékszik vissza, így jutott el a rendszerváltoztatás lázában égő Magyarországra. A tulajdonos úgy érzi, szerencsés csillagzat alatt született, mert amit kitalál, azt megvalósítja, és legtöbbször sikeressé is lesz. Ying Tian Hua értett a gasztronómiához, így kézenfekvő volt számára, hogy ha itt marad az országban, létrehoz egy kínai éttermet. Végül nem is egyet nyitott, hanem kettőt: az angyalföldi Hong Kong éttermet 1990-ben, míg a ferencvárosi Taiwant 1991-ben. (...)
A szerző történész, újságíró.
Ez a cikk az Eurázsia 2024. májusi számában jelent meg, honlapunkon teljes változatában csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!