Nobu san birodalma
A budapesti Nobu Restaurant 2010-ben nyílt meg Andy Vajna ötlete nyomán. A Kempinski Hotel Corvinusban található vendéglátóhely a hazai gasztroforradalom kezdetén még elsősorban a legendás filmproducer miatt vált népszerűvé, azonban hamar kialakult törzsközönsége. Schreiner Gábor executive head séf a kezdetektől fogva irányítja az éttermet, vele beszélgettünk a kezdetekről, a Nobu lánc (íz)világáról és a budapesti étterem terveiről.
Nobu san birodalma
Gasztronómia

Nobu san birodalma


Császár Tamás 16/12/2025 22:16

A budapesti Nobu Restaurant 2010-ben nyílt meg Andy Vajna ötlete nyomán. A Kempinski Hotel Corvinusban található vendéglátóhely a hazai gasztroforradalom kezdetén még elsősorban a legendás filmproducer miatt vált népszerűvé, azonban hamar kialakult törzsközönsége. Schreiner Gábor executive head séf a kezdetektől fogva irányítja az éttermet, vele beszélgettünk a kezdetekről, a Nobu lánc (íz)világáról és a budapesti étterem terveiről.

Schreiner Gábor és Andy Vajna kapcsolata negyed évszázaddal ezelőtt kezdődött. A séf akkoriban a Fuji étteremben dolgozott, ahol a filmproducer gyakori vendég volt. Egy alkalommal az egyik japán sushi szakács berontott a konyhába, és révetegen csak annyit közölt: szerinte az étteremben járt Nobu Matsuhisa, azaz Nobu san, a Nobu-étteremlánc alapító-tulajdonosa. A kétezres évek közepén jártunk, amikor a szakmán belül is csak kevesen tudták, ki is voltaképpen Nobu san. (…)


A szerző történész, újságíró.

Ez a cikk az Eurázsia 2025. decemberi számában jelent meg, honlapunkon később lesz elérhető teljes terjedelmében.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások