Orient Projekt portrék: Szarvas Miklós SJ
Kilencgyermekes kántortanítói családban született. 1902- ben a jezsuiták kalocsai gimnáziumában kezdte meg a tanulmányait, majd az alsó négy osztály elvégzése után 15 évesen belépett a Jézus Társaságába.
Orient Projekt portrék: Szarvas Miklós SJ
Kultúra

Orient Projekt portrék: Szarvas Miklós SJ

Fotó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának Levéltára
04/06/2024 22:00

Kilencgyermekes kántortanítói családban született. 1902- ben a jezsuiták kalocsai gimnáziumában kezdte meg a tanulmányait, majd az alsó négy osztály elvégzése után 15 évesen belépett a Jézus Társaságába. Kétéves nagyszombati noviciátus után 1908-11 között Kalocsán összevontan végezte el a felső négy osztályt. Kiváló emlékezőtehetsége volt, több ezer hexametert tudott Vergiliustól könyv nélkül. (...)

Ez a cikk az Eurázsia 2024. júniusi számában jelent meg, a teljes írás később lesz elérhető honlapunkon. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások