Kína az Egyesült Államokkal való szorosabb kapcsolatra törekszik
A kínai Nagy-öböl térség fontos központja lesz az új évben a kínai–amerikai gazdasági és emberek közötti kapcsolatoknak.
Kína az Egyesült Államokkal való szorosabb kapcsolatra törekszik
Tükör

Kína az Egyesült Államokkal való szorosabb kapcsolatra törekszik

Fotó: AFP/Brendan Smialowski
Eurázsia 07/01/2024 11:49

A kínai Nagy-öböl térség fontos központja lesz az új évben a kínai–amerikai gazdasági és emberek közötti kapcsolatoknak – fogalmazott Yang Wanming, a Kína és a külföldi országok közötti humán kapcsolatokkal foglalkozó szervezet (CPAFFC) elnöke.

Mint mondta, jelenleg hatalmas lehetőségeket rejt a kínai Guangdong-Hongkong-Makaó térség és az amerikai San Francisco-i és New York-i öböl területek együttműködése. Mindemellett hasonló potenciál rejlik a Jangce gazdasági öv és a Mississippi folyó medencéjének összekapcsolásában is – jelentette a South China Morning Post hongkongi angol nyelvű hírportál.

Yang egy, a The Paper nevű kínai médiának adott interjújában kifejtette: „Folytatni fogjuk az együttműködést és nagy hangsúlyt fektetünk a kölcsönös látogatásokra az amerikai és kínai régiók között, elősegítve a regionális gazdasági fejlődést”.
AFP/Jade Gao
A kínai külügyminisztérium is hangsúlyozta Peking készségét arra, hogy együttműködjön az Egyesült Államokkal az emberek közötti kapcsolatok területén. A tárca a november Xi Jinping-Joe Biden találkozóra hivatkozva közölte, hogy a két vezető egy jövőorientált San Francisco-i víziót alkotott, amely megmutatja az utat a kétoldalú kapcsolatok fejlődésének irányába.

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások