Tűz- és gőzfelhőben
Meleg színek, tégla, fa és kortárs zene példátlan elegye szolgál díszletül a választékos vietnámi ízek mellé a belváros szívében található Opium étteremben. Ám ezzel még nem értünk végére a különlegességek felsorolásának, a hely ugyanis igazából két vendéglátóhelyet rejt, a vietnámi mellett thai különlegességeket is kínálnak a vele szinte egybeépült QUÍ étteremben. Az egészséges és ízletes fogások ráadásul a vendég előtt készülnek, tűz- és gőzfelhőben.
Tűz- és gőzfelhőben
Gasztronómia

Tűz- és gőzfelhőben

Fotó: Hegedüs Róbert
Velkei Tamás 26/02/2024 22:00

Meleg színek, tégla, fa és kortárs zene példátlan elegye szolgál díszletül a választékos vietnámi ízek mellé a belváros szívében található Opium étteremben. Ám ezzel még nem értünk végére a különlegességek felsorolásának, a hely ugyanis igazából két vendéglátóhelyet rejt, a vietnámi mellett thai különlegességeket is kínálnak a vele szinte egybeépült QUÍ étteremben. Az egészséges és ízletes fogások ráadásul a vendég előtt készülnek, tűz- és gőzfelhőben.

A félreértések elkerülése végett az elején le kell szögeznünk: a névválasztásnak semmi köze nincs az ismert tudatmódosítószerhez. Amikor a tulajdonosok a hely elnevezésén gondolkodtak, motiválta őket, hogy egyikük, Luu Anh Tuan kedvenc filmje az Oscar-díjas Indokína, amelynek főszereplője Catherine Deneuve. A francia díva egyik legjobb barátja a nem kevésbé világhírű divatdiktátor, Yves Saint Laurent volt, akinek egyik legismertebb illatkreációja az Opium. (…)


A szerző történész, újságíró.

Ez a cikk az Eurázsia 2024. márciusi számában jelent meg, honlapunkon csak később válik elérhetővé. A magazin elérhető országszerte többek közt az újságosoknál, hipermarketekben és benzinkutakon. Előfizetési lehetőségeiről pedig a neumannlapkiado@nje.hu címen érdeklődjenek!

A weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk. Az Ön beleegyezésével ezeket arra használjuk, hogy mérjük és elemezzük a weboldal használatát.
Információk és beállítások